Obserwatorzy

piątek, 15 marca 2013

Koncert młodych talentów. Zielone krewetki.


                          Motto dnia:   Najpiękniejsze kwiaty kwitną wiosną[...]
                                                Wyjątkowe osoby to te najbardziej szalone[...]


Wszystkie dzieci mojej córki chodziły i chodzą do tej samej szkoły podstawowej.Co roku jest tam organizowany koncert młodych talentów,którego dochód jest przeznaczony dla potrzebujących dzieci. Moja młodsza wnuczka , zawsze uczestniczyła w tych koncertach, jako talent. a w ostatnim roku przed gimnazjum,nawet jako konferansjerka, Jednocześnie jest organizowana wystawa i sprzedaż  dzieł, które wykonały dzieci i ich rodzice.
Myślę , że jest to bardzo dobra inicjatywa, która uczy młodzież już od młodości wielu pozytywnych cech charakteru.
Współczucie, miłość bezwarunkowa czy szczerość  powinno się zaszczepiać od maleńkości. Uczmy nasze pociechy dzielić się zabawkami już w piaskownicy, być miłymi i uprzejmymi dla kolegów, a  w przyszłości wyrosną wspaniali ludzie.

                                                         Zielone krewetki.

                                            40 dkg. krewetek
                                            20 dkg. brokułów
                                            20 dkg. groszku cukrowego z puszki
                                            1 pęczek dymki
                                            1 żółta papryka
                                             papryka chilli
                                             1/2 szkl.białego wina
                                             3 łyżki oliwy
                                             1-3 ząbki czosnku
                                             zioła według uznania.

             
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć krewetki i krótko podsmażać.Krewetki wyjąć i trzymać w cieple.Podsmażyć posiekane:  dymkę, czosnek i paprykę, stale mieszając. Następnie dodać brokuły i groszek. Smażyć tak długo, aż warzywa zmiękną. Podlać winem, doprawić ziołami. Zagotować i odstawić z ognia. Dodać krewetki. Podawać ciepłe.
                                 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz