Obserwatorzy

sobota, 2 marca 2013

Dzieci nowej ery. Pieczone jabłka.

Motto dnia:   Wszystkie dzieci nasze są.


Ostatnio spotkałam się z takim określeniem ,,dzieci indygo".
Moja przyjaciółka ma takiego syna.
Porównałyśmy jego charakter z opisem takiego dziecka.Bardzo dużo się zgadza. Są pewne różnice,ale to chyba normalne.Przecież na nasz charakter,wady i zalety ma wpływ rodzina,środowisko i inne czynniki  zewnętrzne.
Spotkałam się też z określeniami,dzieci kryształowe,dzieci kwiaty, dzieci delfiny,dzieci tęcze.
Każde z tych określeń reprezentuje inny charakter, predyspozycji emocjonalnych czy temperament.Niemniej te dzieci są inne, w porównaniu z dziećmi urodzonymi wcześniej.
Trzeba zauważyć, że obecnie rodzą się dzieci coraz bardziej inteligentne, niezwykle utalentowane , świadome i piękniejsze.
Charakterystykę i wiele innych informacji na temat  tych dzieci można znaleźć na stronie Dzieci nowej ery.
Kiedyś takie istoty rodziły się raz na wiele lat,teraz można ich spotkać coraz więcej na naszej planecie.
Rodzice, którzy  zostali obdarowani takimi cudami, powinni szczególną uwagę poświęcić ich wychowaniu, aby nie zaprzepaścić ich darów.
Dzieci lubią łakocie.Przygotujmy im coś dobrego.

                                           Pieczone jabłka

                                                6 sztuk
                                                6 kromeczek bułki paryskiej, lub kawałków piernika
                                                1 kostka  masła
                                                1/2 łyżeczki cynamonu
                                                1/2 łyżeczki mąki
                                                8 łyżek rymu
                                                8 dkg. cukru pudru.
.
Jabłka obieramy ze skórki i wydrążamy.Bułkę smarujemy masłem. Jeżeli mamy piernik,to smarujemy go miodem.15 dkg.masła mieszamy z cynamonem,mąką,rumem i cukrem pudrem.Tą pastą smarujemy powierzchnię jabłek.Do żaroodpornego naczynia wkładamy bułkę,lub piernik w jednej warstwie, na to układamy jabłka.Wlewamy kieliszek wody i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Jabłka pieczemy 1 godzinę i 15 minut. Na 15 minut przed zakończeniem posypujemy jabłka płatkami migdałów. Podajemy ciepłe z bitą śmietaną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz