wody polega na tym, że przynosi ona korzyść
dziesiątkom tysięcy rzeczy, mimo że z nikim nie
walczy.
Laozi.
Dzisiaj pragnę przypomnieć bardzo interesującą stronę na temat naszej egzystencji na ziemi. Blog jest tworzony przez Krystal 28.
www. Złoty wiek Gai.
Bardzo zafrapowała mnie jego treść. Nie zrozumiałam wielu informacji, ale o dziwo intuicyjnie wiedziałam o co chodzi.
Już od dłuższego czasu obserwuję, a nawet czytam po kilka razy tą stronę. Mam też wiadomości z innych źródeł. Wszystko to tworzy spójną całość. Wiem, ze to jest prawdziwe. Już tego doświadczyłam. Wiele osób odbiera te informacje intuicyjnie i właśnie o to chodzi.
Przed Świętami mamy bardzo mało czasu, aby zagłębiać się w sferę duchową. Sprzątanie, zakupy, planowanie, gotowanie, to są nasze priorytety. Proponuję szybką i smaczną potrawę rodem z Hiszpanii.
Tortilla z kiełbasą
1/2 kg.kiełbasy surowej podwędzanej 1/2 kg. ziemniaków 2 cebule 5 jajek 1/3 szkl. oliwy z oliwek czosnek, sól, papryka.
Jest to szybka potrawa, która można zrobić z powodzeniem w Polsce.Kiełbasę Chorizo , którą używają Hiszpanie, można zastąpić naszą ,, kiełbasą polską" , lub inną surową podwędzaną. Nie lubię oliwy z oliwek i zastępuję ją oliwą z winogron, lub z ryżu. W moim odczuciu , nie widzę różnicy.
Na dużej patelni podsmażamy na oliwie pokrojone w plasterki ziemniaki. Po 10 minutach dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, przyprawiamy i smażymy kolejne 10 minut. Przekładamy potrawę do ostygnięcia. Czyścimy patelnię. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy, następnie dodajemy przestudzoną masę i wylewamy na patelnię z podgrzaną oliwą. Kiedy jajka się zrumienią , przekładamy tortillę, za pomocą talerza, na drugą stronę i podsmażamy. Podajemy potrawę pokrojoną na porcje.
Tortillę można też upiec w foremce, ale to już będzie inna potrawa.Bardziej francuska.