Obserwatorzy

środa, 1 maja 2013

Witaj ogrodzie. Pilaw z pieczarkami.


                                                                      Motto dnia:   Kto przestaje być przyjacielem, 
                      nigdy nim nie był.


Słoneczko zagrzało mocniej. Wszystko zaczęło w
ogrodzie rosnąć jak na drożdżach. Chwasty też.
Nie znam jeszcze roślin , kiedy są takie malutkie. Boję się, że mogę wyrwać coś co jest ważne.
W tej chwili wyrosło dużo mleczy i ostów.
Wszystko dzisiaj wyplewiłam. Za parę dni trzeba powtórzyć wszystko od nowa. Tak szybko rosną.
Teraz mam więcej czasu i mogę dłużej być w ogrodzie, więc na pewno wszystko zdążę zrobić.
Na działce czas tak szybko płynie.
Dużo teraz staram się koncentrować na kontrolowaniu moich myśli i emocji. Eliminuję wszelkie negatywne wspomnienia. Praca na działce bardzo temu służy. Pracując z roślinami jest łatwo się zkoncentrować na tym co dobre. Najważniejszym zadanie w chwili obecnej jest podniesienie naszej energii i częstotliwości.
Starajmy się stworzyć wokół siebie świat, w którym są tylko dobre uczucia miłości bez warunkowej dla wszystkich, którzy nas otaczają.
Są jeszcze siły, które próbują rozproszyć nas i wmanipulować w negatywne emocje i wywołać w nas uczucie strachu i niepewności.
Tylko trwanie w stanie miłości bez warunkowej, radości i życzliwości uchroni nas przed wszelkimi negatywnymi emocjami.Jest to jedyna w tej chwili obrona przed strachem, niepewnością i powrotem do niższych wibracji.Kocham Was wszystkich.



                                                               Pilaw z pieczarkami

                                                  25 dag pieczarek
                                                  1 szklanka ryżu
                                                  2 szklanki wody
                                                  4 łyżki masła
                                                  1 duża cebula
                                                  1-2 goździków
                                                  1/2 łyżeczki mielonego kminku
                                                  1/2 łyżeczki pieprzu
                                                  1 łyżka suszonych warzyw
                                                  1 łyżka posiekanego koperku.

Obraną i posiekaną cebulę podsmażamy na maśle wraz z kminkiem,  goździkami, pieprzem i pieczarkami.Przekładamy do rondla. Na patelni przesmażamy przez 3 minuty ryż, dodajemy warzywa i mieszamy z pieczarkami.Wlewamy wodę i gotujemy 15 minut.Następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do160 stopni na 20 minut,Przed podaniem posypujemy koperkiem i ozdabiamy pomidorem pokrojonym w cząstki i oliwkami.

     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz