Obserwatorzy

poniedziałek, 21 stycznia 2013

Dbaj o zdrowie zgodnie z grupą krwi. Bukiet z warzyw.

Motto dnia:   Niezależnie od tego,kto był ojcem choroby, zła dieta 
była napewno jej matką.


Zdrowie to bez wątpienia najważniejsza sprawa w życiu. Bez dobrego samopoczucia i harmonii, nie wydarzy się nic pozytywnego. Największy wpływ na zdrowie mamy ,gdy odżywiamy się prawidłowo. Bardzo mądra dieta jest oparta na grupie krwi.Ja mam grupę krwi AB  RH+

                         restaurants.pl Wszystko mamy we krwi

Mam najmłodszą grupę krwi i rzadką w populacji ludzkiej.Czytając charakterystykę na stronie doszłam do wniosku, że wszystko się zgadza.
Nie przepadam za mięsem, a jeżeli już to najlepiej indycze.Inne produkty też pokrywają się s tym co lubię.
We krwi mamy wszelkie informacje na temat naszego ciała, nasze DNA, grupę krwi, charakter i osobowość oraz predyspozycje zdrowotne.Tak więc mamy tam wszystkie informacje na nasz temat.
Także w ezoteryce  istnieje pogląd,że krew jest siedliskiem duszy.Z tego wynika , że krew jest najważniejsza.W wyżej wymienionym linku jest zawarta obszerna informacja na ten temat.W związku z tym polecam potrawę,która była w każdej restauracji w menu, w czasach PRLu.Dzisiaj podają warzywa jako dodatek do dań,ale są one niesmaczne i nie dogotowane.

                                                 
                                                                      Bukiet z warzyw.

                                               1 nieduży kalafior
                                               1brokół
                                               3 marchewki
                                               20 dkg. fasolki szparagowej
                                               20 dkg. młodych ziemniaków
                                               masło
                                               bułka tarta.

Warzywa dzielimy na cząstki. Gotujemy osobno ziemniaki z marchewką, kalafior z brokółem i ziemniaki.Każde z tych warzyw gotuje się inaczej.Do gotowania warzyw  dodajemy kostkę rosołową.Po ugotowaniu wykładamy warzywa na półmisek i polewamy masłem z bułką tartą w wersji bardziej kalorycznej,lub samym masłem.Danie to dostarczy nam dużo składników odżywczych.                                        

                             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz